Om Handicappede børns ferier

Vi styrker inklusion og livskvalitet for børn og unge med handicap gennem gode fællesoplevelser

Handicappede børns ferier

 

Handicappede børns ferier er en selvejende institution, der blev stiftet i 1895. 


Vi arbejder for at styrke inklusion og livskvalitet for handicappede børn og unge op til 21 år og deres familier. Dette gør vi gennem vores to hovedaktiviteter, der er at yde økonomisk støtte og udlejning af ferieboliger mod en symbolsk leje. 


I Handicappede børns ferier bidrager vi til handicappede børns deltagelse i lejrskoler, grupperejser og ferierejser ved at yde økonomisk støtte til familier og skoler, foreninger og institutioner, hvor både handicappede og ikke-handicappede børn kan deltage. Den økonomiske støtte gives primært med henblik på at dække den forøgede omkostning for børn og unge med handicap i forhold til omkostningen for en tilsvarende tur for børn og unge uden handicap. 

 

Handicappede børns ferier stiller fem handicapvenlige sommerhuse til rådighed for børnene og deres familie mod en symbolsk leje. Det lave lejeniveau gør det muligt for lavindkomstgrupper med handicappede børn at holde ferie sammen og få det afbræk, der giver fornyet energi til familien til at klare hverdagens udfordringer. Det lave prisniveau er desuden fastlagt for at give familierne et indirekte tilskud til ferien.

 

Handicappede børns ferier indsamler løbende penge til vores arbejde for handicappede børn og unge. Indsamlingen foregår online, telefonisk og via brev. Indsamlingen er anmeldt og registreret hos Indsamlingsnævnet (Journalnr.: 15-921-00152)

 

Læs vedtægterne for Handicappede børns ferier

 

Læs årsrapporten for Handicappede børns ferier